Thursday, September 28, 2006

'Barbarerna vill ha krig!'

Nej, de vill ha el. Under ledarrubriken "Irans politiska kärnkraft" skriver Eva Persson i GT/Expressen om Irans kränkraftsprogram från ett hittills oväntat perspektiv. Vanligen argumenteras det så här:

Iran + kärnkraft = kärnvapen = krig

Med lösningen:

Iran - kärnkraft = inget kärnvapen = fred

eller till och med:

Iran + USA/Israel/EU-ockupation = extra mycket fred (+ olja)

men nu i det borgerliga Sverige har vi ju inga anledningar att täcka över orden eller i alla fall använda oss av lite sunt förnuft. Ekvationen ändras drastiskt till:

Iran + kärnkraft = nationell enighet = krig

-> "Tidningen International Studies Perspectiv påtalar det folkliga stödet för kärnkraftsprogrammet, som bakgrund till landets målmedvetenhet. Därmed är slutsatsen inte fjärran att Irans nukleära ambitioner inte enbart syftar till egen kärnkraftsproduktion. Utan till nationell samling."

Det spelar således ingen roll längre om Iran skaffar kärnvapen eller ej, problemet är nu kärnkraften i sig som eggar upp den iranska nationen mot det hotande väst! En ganska extremistisk tolkning kan det tyckas, särskilt då nationell enighet tenderar formeras under extrema situationer, t.ex. då hot om Krig är som starkast.

1 Comments:

Blogger NIklas Theodorsson said...

I challenge thee! Jag utmanar Mr N av er att svara på en enkät som hittas på min blogg. Mr T utmanas speciellt på sin egen blogg.

10:02 AM  

Post a Comment

<< Home