Thursday, August 31, 2006

Kärnvapen kärnvapen kärnvapen!!!

Denna mediala cirkus kring Irans kärnkraftsprogram driver oss till vansinne. Om man för två år sedan inte hade en aning om, eller fruktan för, Irans kärnkraftsprogram så har man idag defintivit utvecklat både nyfikenhet och fruktan för processen. Media matar oss minutiöst med detaljinformation om hur processerna i Iran fortskrider, hur USA reagerar, hur FN stryks med, hur IAEA granskar, hur enskilda länder ställer sig i frågan, hur politiska partier hetsar, dementerar, argumenterar, resonerar....

I korsvägen mellan ont och gott, krig och fred, liv och död, vid katastrofernas och blodbadens rand står Irans möjligheter att anrika uran. Detta är förstås väldigt lämpligt för oss att övertygas av. För vad spelar ockupationen av Irak, Afghanistan, Libanon och västbanken för roll? Vad spelar de globala sociala orättvisorna för roll om Iran bygger kärnkraft? Egentligen, imorgon kan vi vara döda, om Iran skaffar Vapnet.

Mission demonizing har utgått från att utpeka mullorna som galna terrorister med mäktig militär kraft som måste stoppas. Mullorna med presidenten har självklart spelat uppdraget i händerna genom att bland annat avfärda förintelsen och diverse andra galenskaper. Men källan til den globala terroristen, är utan tvekan, den iranska regimen. Försvinner den löses så många problem! Irak kan lugnas ner, "demokratiseras", Libanon kan förbli det medelhavsparadis det egentligen är, Syriens folk slipper det islamistiska förtrycket och Israelerna kan för all framtid leva i trygghet och säkerhet, kärlek och harmoni.

Denna propaganda som sprids av dagens nyliberala och nykonservativa medier (här och här och här, denna TT nyhet har en underbar rubrik!), av högerpartier och ungdomsförbund (här, här, här och här) och diverse bloggar.

Den iranska regimen förtrycker sitt folk, detta ska ingen blunda för. Men man måste vara medveten om att denna kritik används och kommer inom en snar framtid att ännu mer utnyttjas som en förevändning att "befria" det iranska folket med hjälp av krig. Kärnkraftsdiskursens främsta syfte är just krigshetsen och möjligheten att få oss att glömma de länder med kärnvapen som idag också är de mest aggressiva.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Blodtörstiga krigshetsare från demokratier i väst är dessa människor som du länkade om.

Mission:Iran här har du en länk till LadyBird's blog hon vidarelänkar till en intervju med Nasrallah.

Ha det!

12:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

http://www.roadstoiraq.com/2006/08/30/hush%e2%80%a6listens-to-hassan-nasrallah/


Här är länken ; )

12:09 AM  
Blogger Mission: Iran said...

Nadia, din länk var intressant,Nasrallah har ofta mycket intressant att säga.

9:42 AM  

Post a Comment

<< Home