Wednesday, August 23, 2006

Fredrik Malm hetsar till krig

Den nyliberala guldgossen, tillika bombgalningen Fredrik Malm har talat. Det ljöd ilska och frustration mot kriget. Israels övergrepp mot Libanon? Nej nej, Irans krig mot Israel. Say What? En gång till:

"Detta är ett krig med lika tydliga avsikter som befarade konsekvenser. Detta Guds Parti Hizbollah får sina vapen från Iran. De får sina pengar från Iran. De tar sina order från Iran. Det är alltså regimen i Teheran som är arbetsgivare åt Hassan Nasrallah."

Bombmalm går vidare i sitt tal, som alltså hålls i en manifestaion FÖR Israels krig mot "Hizbollah" under parollen "Ja till fred nej till terror", med att verkställa det senaste dekretet från Washington: mission demonizing.


"Låt mig säga några om Hassan Nasrallahs arbetsgivare Iran. Det är ett land vars plågoandar Ayatollah Khamenei och Mahmoud Ahmadinejad förtrycker befolkningen på det mest skoningslösa sätt. Det är ett land som manar sina anhängare att få bort Israel från kartan. Det är ett land vars ledare förnekar att Förintelsen Shoah har ägt rum. Det är ett land som håller på att utveckla kärnvapen. Den dagen en av världens mest brutala diktaturer förfogar över de mest fruktansvärda vapen har deras ledare gång efter annan markerat för världen att målet för deras arsenaler är judarna i Tel Aviv, i Jerusalem och i Haifa. För att använda Hassan Nasrallahs egna ord: ”Det är bra att judarna finns på en plats, för då är det lättare att komma åt dem”

Det är skrämmande att dessa personer får vandra fritt på våra gator. Det är nästan så att man vill beväpna sig i preventivt syfte. Nära 2000 oskyldiga civila libanseser har fått sätta livet till i ett av 2000-talets smutsigaste militära angrepp mot en suverän nation. Brott har begåtts som inte kommer att kunna glömmas; mord, sabotage, terror och hänsynslös blodstörst mot en fiende som benämns terrorist men som i själva verket saknar anlete och definieras enligt dagens godtyckliga humör.

Och vad får vi stå ut med här i Sverige? Människor som försvarar detta vansinne. Det är sjukt.

(Läs Esbati och Ida gabrielsson om samma ämne)

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

1. Menar du på fullt allvar att Hizbollah _inte_ styrs av den iranska regimen?

2. Anser du att det är "demonisering" att hävda att den iranska regimen förtrycker sin befolkning?

3. Anser du att det är "demonisering" att hänvisa till vad den iranska regimens företrädare faktiskt har sagt, nämligen att Israel ska "raderas ut från kartan" och att Förintelsen är en "myt"?

4. Anser du att det är "demonisering" att hävda att den iranska regimen, som dolt sitt kärnprogram i över 20 år, håller på att utveckla kärnvapen?

5. Anser du att det är "demonisering" att citera Hassan Nasrallahs egna ord?

Svara gärna på dessa frågor.

3:26 AM  
Blogger Mission: Iran said...

1. Hizbollah styrs inte av den iranska regimen. Men får helklart stöd därifrån.

2 och 3. Det är mycket viktigt att skilja på olika former av kritik som riktas till Iran. Denna blogg och många progressiva organisationer kritiserar Iran för dess brott mot mänskliga rättigheter, avsaknad av social, etnisk och könsmässig rättvisa etc. Detta är ingen demonisering. Men det skiljer mellan detta och den typ av kritik som Fredrik Malm & CO för fram, där brotten mot MR helt klart nämns men där fokus ligger på din fråga nr 4, kärnkraften. Vi upplever att syftet med den kritiken snarare är att mana fram ett anfallskrig mot Iran, än att befria dess folk från förtryck.

5. Nej det anser vi inte. Men om man ställer Israel vs libanesiska folket-konflikten så är det inte särskilt svårt att dra slutsatsen att det är Israel som utgör det största hotet mot all form av fred och demokrati i mellanöstern. Att i den situtationen citera Nasrallah är att blåsa liv i den "hotbild" som vi alla snart tror kommer krypa in i våra vardagsrum. Israel är hotet och inte Hizbollah, utan den förra inte heller en sån kraftfull organisering av den senare.

9:57 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tack för att du berättade om Malms tal. Har missat denna nyhet tidigare.

Jag undrar vad Malm tycker om klusterbomber och minor som Israel lämnat efter sig i Libanon? Det är väl terror på distans i allrahögsta grad där målet är att döda/eliminera Libaneser.

5:45 PM  
Blogger Mission: Iran said...

Ja visst är klusterbomberna gräsliga vapen. Men tidiga symptopm av nyliberal-blindhet är att man alla argument synliga försvarar ALLT gräsligt USA/Israel gör, med förevändningen att det är för att motverka terrorismen.
Hittills är ju Belgien det enda land som vågat förbjuda klusterbomberna. Vågar Sverige?

11:07 AM  

Post a Comment

<< Home