Monday, July 17, 2006

Israeliska attacker mot Gaza fortsätter - svensk bombhöger ljublar


Över 80 palestinier har dödats i Gaza sedan Israels offensiv. "Målen" har varit Hamashögkvarter, styrkor och politiker, men många civila har strukit med. Den palestinska "staten" är nästintill kapputt efter Israels aggressivitet senaste dagarna.

Medan dessa hänsynslösa och omänskliga händelser inträffar präglas den borgerliga attityden på hemmaplan av nonchalans och ignorans. Se exempelvis Fredrik Malms kåseri om "alliansens startelva". Att vara liberal i dagens Sverige bär otvetydigt med sig vissa bruna inslag... även centern har gått så långt höger ut att det i stort sett inte borde föreligga tveksamheter om fascism i svensk politik (se federleys löjliga debattartikel "Därför skänker jag pengar till Israel").

Man vill gråta!

/Saye

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Och detta inlägg har exakt vad att göra med Iran?

12:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

om imperialism, förtryck och motstånd.

10:42 AM  
Anonymous Anonymous said...

Fortfarande, vad har det med Iran att göra, svara på min fråga.

9:59 AM  
Blogger Mission: Iran said...

Bloggen har ett fokus på Iran, men berör ämnet främst utifrån perspektivet imperialism och det förtryck och motstånd som följer på det. Israels krig mot Libanon och palestina, USAs starka ord gentemot Syrien och Iran och även händelserna i Irak och afghanistan är tätt sammanbundna med det som händer Iran. Att ignorera det är att blunda för fakta. Och det vill vi inte göra här.

4:32 PM  

Post a Comment

<< Home