Wednesday, May 31, 2006

Inget hot!

Och så kommer det som många har hävdat och skrivit om.

Chefen för FN:s atomenergiorgan IAEA Mohamed ElBaradei fastslår, Iran utgör inget omedelbart kärnvapenhot och världen måste agera varsamt för att undvika att upprepa misstagen från Irak och Nordkorea.

Detta är ett länge nödvändigt uttalande från ElBaradei. Det har varit uppenbart under lång tid att USA coh EU3 har satt stor press på atomenergiorganet för att driva igenom sanktioner mot Iran. Nu sätter ElBaradei ner foten,
- Vi ska vara väldigt försiktiga när vi bedömer information som vi får tillgång till.President Bush gick in i Irak med motiveringen att Saddam Hussein hade massförstörelsevapen. Det fanns inga sådana vapen.- Jag frågar mig dagligen om det är så vi ska göra för att bli av med varenda diktator, sade ElBaradei. När det gäller Iran är det oklart om landet i slutändan har för avsikt att förvandla atomkraft till vapen. Men det är fullt klart att det inte finns någon risk för det just nu.

Det som vi har sagt, att Iran inom NPT har rätten att utveckla kärnkraft och att detta måste försvaras mot USA: s bombpolitik, får nu stöd av det FN-organ som utfört otaliga inspektioner i Iran. Vi har ständigt hävdat att diktaturer som den iranska inte kan bombas bort. De begynnande rörelserna i Iran, betående av bla offentlig anställda, kvinnor och studenter har däremot landets politiska framtid i sina händer. Vi måste försvara det iranska folkets rätt till självbetsämmande.

Och återigen, ElBaradei kommer med ett viktigt och nödvändigt ställningstagande - ett avståndstagande från den globala agenda som huggits ner i sten av krafter som idag upprätthåller ockupationer i Irak, Afghanistan och Palestina. Det är viktigt att IAEA visar en oberoende hållning och inte springer Vita husets ärenden i Mellanöstern.

Och så hoppas vi att bomb- och batongliberalerna i Sverige, som tex "Fria" Iranvänner och Fredrik Malm, fått på käften. Vi hade rätt! Ni hade fel (som vanligt)!

/Tepe

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej där!
Det är riktigt som du säger att fredrik malm och friairanvanner vill ha krig.
Vi får dock tacka gud att den iranska högern/monarkister är kloka nog att motsätta sig kriget som liberalerna så mycket förespråkar om.
Beröm till Ardavan khoshnood, iransk monarkist som inte stöder USA´s krigsspel.
www.iranifokus.blogspot.com

7:03 PM  
Blogger Mission: Iran said...

Tyvärr kan vi inte berömma den iranska högern eller monarkisterna särskilt mycket alls. De är ju bland de största lobbyister i USA som påverkar USAs rovdrift mot det krigiska hållet. Alla monarskist-USA-sponsrade mediekanaler över Iran sprider knappast fredsbudskapet.

Ardavan Khoshnood är dessutom mest känd för att vara en total oförstålig och stundtals omedvetet komisk "debattör". Det är bra att han talar ut oftare, påverkar knappast iraniska högern positivt.

/Saye

9:06 PM  
Anonymous Anonymous said...

fria iranvänner är iranier som inte förstår sig på iran.
men nu vet de i alla fall att krig kan aldrig förekomma i iran
en person förklarade väldigt bra för de att det krig de vill se kommer aldrig hända.

7:10 AM  
Anonymous Anonymous said...

hej allihop
upptäckte er blogg idag
det var jag som skrev om iranvänners blogg om det krig som de önskar.

en del folk har glömt att under iran och irak kriget var mer än hälften av folket emot khomeini men 98 procent var villiga och slåss.

iranvänner har så lite information om iran att de var villiga och kalla dess försvar för ingenting.
jag tycker att om vi ska ha framgång så får vi inte blunda för det som vi inte vill se.

ardavan har rätt i en del saker och fel i många andra saker men en sak är bra med han, visar du honom en åsikt är han beredd och lyssna men det behöver inte vara så att han håller med.

11:01 AM  

Post a Comment

<< Home